2010. november 27., szombat

Gasztrogyilok nro2.

Mégsem sikerül befognom a szám, akármennyire is elhatároztam, ugyanis ismét "alkottam" drága kis konyhánkban (kuhnya :D).
A mostani rémtett egy szilvás csoda, cukorban tocsogva küld a pokol feneketlen bugyraiba...
Tehát:


SZILVÁS RÉMSÉG


Hozzávalók:

 -Tésztához -
-15 dkg vaj/margarin
-15 púpozott ek. liszt
-10 púpozott ek. cukor
-1 tasak sütőpor
-5 db egész tojás



-Szilvához -
-annyi szilva amennyi elfér a tetején
-ízlés szerint cukor
-fahéj (őrölt)
(igazából akármilyen fűszer ízlés szerint, szívem szerint rumot/aromát is adnék hozzá...)

-Összeműködésének tsodás technikája-

-A cukrot és a vajat keverd habosra (borzasztó meló, jobb, ha előtte fél/egy órával kiveszed a vajat a hűtőből olvadni)
-Add hozzá az 5 tojást, keverd jól el, egészen homogénné
-A sütőporral, liszttel is keverd el.
-A tészta ennyi lenne, nem bonyolult :) Egyszerű piskótás alap.
-A szilvákat magozd ki, vágd félbe vagy negyedbe, és tedd egy lábasba/tálba
-Keverd össze az ízlés szerint hozzáadott fűszerekkel, cukorral, majd nyomkodd - a jó érzés határain belül - a tésztába/a tetejére tedd rá őket. Úgyis bele fognak süppedni, amikor a tészta megemelkedik.
_Ha a cukros-szilvás keveréket kicsit állni hagyod, levet ereszt. Ezt a levet ha rákanalazod a tetejére, karamellizálódik, és nagyon finom réteget képez a sütin :)
-Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsül.

A tepsiben a második adag. Csúnya, de marha finom.





A kis gnóm. Omlós tészta, puha és sok szilvás alj. Kárhozat falatjai.

Amúgy nem csak szilvával lehet, barackkal, eperrel, almával ugyanúgy finom, viszont bele kell kalkulálni ezeknek a sütési idejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése